Découvrez Recht op gratis voorleessoftware?
Découvrez Waarvoor kies je?
Découvrez Heb je een attest?
Découvrez Sensotec dyslexieproducten
Recht op gratis voorleessoftware?

LEES VOOR! VLAANDEREN

Ben je een leerling in het basis- of secundair onderwijs en kan je een geldig attest lees- en/of schrijfbeperking voorleggen? Dan kan je de gratis voorleessoftware Alinea of Kurzweil 3000 aanvragen om te gebruiken in de klas, thuis en onderweg.

Waarvoor kies je?

Alinea Suite of Kurzweil 3000

Compenserende (voorlees)software kan de belemmeringen die je ervaart door lees- en of spellingproblemen fors doen afnemen. Dankzij een weblicentie in combinatie met een app, webapp en chrome extensie kan je altijd en overal gebruik maken van voorleessoftware. Enkel Alinea Suite en Kurzweil 3000 bieden je die vrijheid.

De keuze, van de leerling en/of school, voor het Sensotec-product Alinea Suite of Kurzweil 3000 is afhankelijk van de noden die je hebt en de functies die jij wenst te benutten. Een handig overzicht bekijk je hier.

Meer informatie over dit productaanbod onderaan deze pagina.

  • Probeer alles uit en kies de voor jou meest geschikte software.
  • Combineer de software met de app, webapp en extensie volgens jouw noden.
  • De software krijgt gedurende het jaar regelmatig een nieuwe update.
  • De gebruiksvriendelijke Alinea Suite heeft een krachtige woordvoorspeller en ondersteunt je bij het lezen, schrijven en studeren in 4 talen (NL, FR, EN en DE).
  • Maak kennis met Kurzweil 3000, de meest complete educatieve software.
  • Speciaal aanbod voor scholen en therapeuten.
Heb je een attest?

Wat is een attest lees- en/of schrijfbeperking?

De doelgroep van voorleessoftware is ruimer dan enkel de dyslectici. De software kan ondersteunend en compenserend ingezet worden voor en door leerlingen met dyslexie, dyspraxie, ASS, visuele beperkingen, fysieke beperkingen en anderstalige leerlingen.

Om aanspraak te kunnen maken op gratis voorleessoftware moet je in het bezit zijn van :

  • een attest van dyslexie of dyspraxie,
  • een gemotiveerd verslag,
  • een (inschrijvings)verslag type 1 t/m 9 of basisaanbod buitengewoon onderwijs,
  • of een ADIBib attest van het CLB.

Dit laatste is een attest voor kinderen die, los van enige diagnose, nood hebben aan digitale schoolboeken of ADIBoeken. Het CLB kan dit attest uitschrijven op basis van een nood of ernstige problemen bij het lezen en/of schrijven. Er is geen specifieke diagnose nodig. Het CLB neemt deze beslissing in samenspraak met de ouders en de school.

Komen niet in aanmerking: cursisten in het volwassenenonderwijs, studenten uit het hoger onderwijs, kinderen en jongeren die thuisonderwijs volgen.

Sensotec dyslexieproducten

Alinea Suite en Kurzweil 3000

Alinea Suite ondersteunt je bij het lezen, schrijven, begrijpen & studeren in 4 talen. Een voorleesfunctie dat werkt op elk platform, een woordvoorspeller en speciale spellingscontrole, verklarende, vertalende en beeldwoordenboeken, markeren en samenvatten. Met de app scan je ook nog gemakkelijk geprinte tekst. Zo is de toegankelijkheid van tekst verzekerd op zowel Windows pc, mac, chromebook, tablet als smartphone.

Kurzweil 3000, de meest complete voorleessoftware op de markt, is een alles-in-één programma dat een maximale functionaliteit & toegankelijkheid combineert en dit in 13 talen. Kurzweil biedt een schat aan mogelijkheden om op elke leeftijd je talenten te ontplooien. Beschikbaar op Windows pc, Mac, Chromebook, tablet en smartphone.